Wednesday, November 22, 2017

Beneficiile unui sistem de tip ERP

Unul dintre numeroasele avantaje pe care un sistem ERP le are într-o companie se referă la eficiență. Prin intermediul acestui soft, operațiunile redundante sau cele care se repetă pot fi eliminate din procesul de lucru al organizației. De altfel, prin utilizarea aplicației, se va reduce și numărul de operațiuni de introducere manuală a datelor în sistem.
Un alt beneficiu este dat de facilitatea cu care se pot centraliza informațiile, astfel încât toate datele importante referitoare la managementul contractelor, managementul clienților, contabilitate sau managementul bunurilor și al furnizorilor vor fi înscrise în acest program ERP, fapt care favorizează actualizarea și exactitatea datelor.
În plus, în situația în care vorbim despre o companie care are mai multe filiale în toată țara, crearea unei baze de date prin intermediul softurilor de tip ERP devine indispensabilă.
O altă funcționalitate pe care o asigură aplicația se referă la unicitatea sistemului de raportare. Astfel, depinzând de drepturile atribuite, fiecare user al programului are posibilitatea de a extrage în mod instant rapoarte și analize. De asemenea, acest sistem are capacitatea de a răspunde la diverse interogări indiferent de complexitatea lor.
Un alt avantaj al softului ERP este oferit de abilitatea de a prevedea și de a identifica anumite probleme și cauzele acestora. În consecință, cu ajutorul ERP puteți primi informații esențiale pentru business și puteți identifica anumite sectoare de activitate care nu funcționează corespunzător.
Un alt beneficiu pe care ERP îl aduce se referă la integrarea în sistem împreună cu alte softuri prin intermediul API (Application Programming Interface), adică interfața de programare a aplicațiilor.
Alte trăsături utile pe care o platformă de tip ERP le prezintă sunt trasabilitatea și back-up-ul. Toate operațiunile efectuate se înregistrează în program, ceea ce devine extrem de folositor în cazul unui audit, iar datele nu se pot pierde, având posibilitatea de a fi recuperate prin intermediului unui back-up.
Ce reprezintă o soluție ERP in cloud?
În cazul în care doriți să vă orientați spre adoptarea unui program ERP tradițional, e necesar să cunoașteți faptul că acest lucru implică achiziționarea unei licențe, iar implementarea se va realiza la sediul clientului, utilizând resursele sale de tip hardware. În acest caz, unul dintre dezavantaje rezidă în faptul că aceste licențe trebuie upgradate mereu, acest lucru presupunând alte costuri.
Soft Pepper oferă o altă soluție, de tip ERP in cloud, care este dispusă după modelul SaaS (Software-as-a-service). Altfel spus, prin intermediul acesteia, sunt asigurate serviciile de hosting, mentenanță, securitate și upgrade-urile necesare. În consecință, costurile de implementare sunt mai mici, iar plata se realizează sub forma unui abonament.
Sistemul dezvoltat de compania Soft Pepper este denumit 365ERP și gestionează resursele planificate, funcționând ca un program flexibil și customizabil.
Cât durează implementarea unei platforme ERP?
Durata implementării unei platforme de tip ERP poate varia în funcție de mai mulți factori cum ar fi numărul de resurse care urmează a fi planificate, numărul de angajați etc. Altfel spus, este necesară adaptarea aplicației la nevoile pe care compania le are. În general, acest interval diferă de la caz la caz și poate fi între 3-4 luni în unele situații, în altele 10-12 luni sau chiar mai mult.
Pentru a fi la curent cu informațiile referitoare la inovațiile pe care sistemele ERP le prezintă, accesați site-ul SoftPepper.ro.

Vrei sa fii la curent cu articolele publicate ? ABONEAZA-TE ACUM ! Nu te costa nimic

Delivered by FeedBurner

3 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...