Tuesday, March 8, 2011

Virus extrem de agresiv pe Messenger! Atentie pe ce dai click!

Un virus foarte agresiv, de tip Palevo, ajunge in calculatoarele tot mai multor romani in aceste zile, prin intermediul unui val urias de mesaje spam generate automat pe platformele de mesagerie instant, asa cum este, de pilda, Yahoo Messenger. Utilizatorii primesc un link care promite sa ii duca spre o galerie foto. In schimb, computerul lor este infectat.

Virus extrem de agresiv pe Messenger! Atentie pe ce dai click!
Daca sistemul nu este protejat, viermele Palevo poate produce pagube,
avertizeaza BitDefender. In primul rand, viermele creaza cateva fisiere ascunse in directorul Windows: mds.sys, mdt.sys, winbrd.jpg, infocard.exe si modifica cateva chei de registri pentru a dezactiva firewall-ul sistemului de operare.
Ca si ceilalti membri ai familiei, Palevo.DP contine o componenta backdoor, care permite accesul nestingherit al atacatorilor de la distanta la calculatorul infectat. Astfel, atacatorii pot instala alte aplicatii malware si lansa campanii spam sau alte actiuni ofensive asupra altor sisteme.
Familia Palevo este capabila sa intercepteze parola si alte date sensibile introduse in browserele Mozilla Firefox si Microsoft Internet Explorer, ceea ce il face foarte riscant in cazul celor care isi fac cumparaturile online.
Mecanismul de raspandire compromite si mediile de stocare externe, de exemplu memorii USB, pe care creaza fisiere autorun.inf care duc catre copia viermelui. Atunci cand dispozitivul de stocare portabil este introdus intr-un alt calculator neprotejat cu functia Autorun activata, sistemul este infectat automat.
Viermii din familia Palevo afecteaza de asemenea toti utilizatorii platformelor de partajare fisiere in retea (P2P), precum Ares, BearShare, iMesh, Shareza, Kazaa, DC++, eMule si LimeWire prin integrarea unui cod malitios in fisierele partajate.
Recomandam utilizatorilor sa fie foarte prudenti si sa nu dea click pe link-uri suspecte pe care le primesc de la prieteni prin platformele de mesagerie instanta inainte de a verifica validitatea datelor cu expeditorii mesajelor. Acest vierme este foarte agresiv si inca de la aparitia mesajelor, suntem martorii unei cresteri a infectiei de peste 500% pe ora in Romania” a spus Catalin Cosoi, Head of Online Threats Lab, BitDefender.

Vrei sa fii la curent cu articolele publicate ? ABONEAZA-TE ACUM ! Nu te costa nimic

Delivered by FeedBurner

2 comments:

  1. Si eu am primit asta!Chiar daca nu am apasat, mi-a virusat laptopul!Ce sa fac?Specific ca nu imi merge imprimanta , mi s-au sters foldere de importante (antivirusi, de exemplu) si am Windows XP Professional.Te rog, ajuta-ma!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...