Wednesday, March 23, 2011

Conturile de Messenger si Facebook, vulnerabile! Cum iti protejezi parola

Probabil ti s-a intamplat sa auzi macar o data cum un prieten a ramas fara contul de Yahoo Messenger sau Facebook. Metodele de a face rost de parola cuiva sunt dintre cele mai diverse si, culmea, dintre cele mai simple. Insa la fel de usor este sa te protejezi impotriva unor asemenea situatii.

Conturile de Messenger si Facebook, vulnerabile! Cum iti protejezi parola
Programe speciale de spart parole pe Internet nu exista, dar sunt tot felul de
tertipuri prin care rauvoitorii pot face rost de aceste parole.
Una dintre metode este chiar banala: cineva care te cunoaste foarte bine poate ghici pur si simplu ce cuvinte sau ce cifre ai folosit.
O alta este cand iti introduci chiar tu ID-ul si parola intr-un anumit program, in speranta ca vei reusi sa obtii parola altcuiva. Din pacate, tot tu vei ramane si dezamagit, si fara parola mult dorita.
De asemenea, keylogger, un program care inregistreaza fara sa iti dai seama orice tastezi, poate fi instalat pe calculatoare din sali de internet sau chiar la tine pe calculator, fara sa iti dai seama, de persoane care vor cu tot dinadinsul sa stie totul despre tine.
Un alt dusman notoriu al parolelor este Fake Yahoo, un program identic cu Yahoo Messenger, care retine ID-urile si parolele.
Nu in ultimul rand, virusii pot fi vinovati de pierderea parolei. Ultima gaselnita pe Facebook a fost un virus care a circulat pe mail si prin care li se cerea utilizatorilor sa-si reseteze parola, tastand-o pe cea actuala, precum si una noua. Evident, actuala parola era furata.
Asadar, amenintarile sunt multiple si deloc neglijabile. Ce poti face ca sa te protejezi?
1. Seteaza-ti o parola puternica. Altfel spus:
• Sa contina cel putin opt caractere.
• Sa nu contina numele de utilizator, numele real sau numele companiei.
• Sa nu contina un cuvant intreg.
• Sa fie semnificativ diferita de parolele anterioare.
• Sa contina caractere din fiecare dintre urmatoarele patru categorii: litere mari, litere mici, cifre, simboluri de pe tastatura: ` ~ ! @ # $ % ^ & * ( ) _ - + = { } [ ] \ | : ; " ' < > , . ? /.
Este posibil ca o parola sa corespunda criteriilor de mai sus si sa fie in continuare o parola slaba. De exemplu, Hello2U! corespunde tuturor criteriilor listate pentru o parola puternica, insa este in continuare o parola slaba, deoarece contine un cuvant intreg. H3ll0 2 U! este o alternativa mai puternica, pentru ca inlocuieste unele litere din cuvantul intreg cu cifre si include spatii.
2. Sa descarci Yahoo Messenger numai de pe site-ul oficial. Daca nu faci asta, risti sa te trezesti cu un program malitios care iti fura toate informatiile.
3. Sa ai intotdeauna instalat un antivirus pe computerul tau si sa nu deschizi email-uri necunoscute sau care iti par ca nu vin din partea unei surse de incredere, cu atat mai putin atasamente din acestea. Pot contine virusi periculosi, care iti fura informatii, precum si numeroase alte coduri malitioase.

Vrei sa fii la curent cu articolele publicate ? ABONEAZA-TE ACUM ! Nu te costa nimic

Delivered by FeedBurner

6 comments:

 1. Iti doresc un Paste Fericit!
  Sa ai parte de multa bucurie alaturi de cei dragi in zilele de Paste.

  ReplyDelete
 2. Mai mult ca sigur că se vor găsi şi din cei care vor zice :
  " mie ?...nu o să se întâmple..." şi apoi auzi pe ici şi colo vaiete...

  ReplyDelete
 3. Intr-adevar parolele de mess sunt vulnerabile daca nu sti sa iti iei masuri de precautie.

  ReplyDelete
 4. Eu stiu o metoda prin care sa obtii parola de la yahoo messenger, care nu poate fi combatuta

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...